Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een uitgebreid vakgebied en is onder te verdelen in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht.

Het vennootschapsrecht gaat dan alleen over de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap.

Het rechtspersonenrecht is veel ruimer en gaat over alle rechtspersonen waaronder dus ook de besloten vennootschap en de naamloze vennootschap.

Ons kantoor is van alle markten thuis, of het nu gaat om de oprichting van een vereniging of een stichting, of de oprichting van een besloten vennootschap of een naamloze vennootschap.

Als na de oprichting de statuten gewijzigd moeten worden, bij voorbeeld in verband met andere werkzaamheden van de rechtspersoon, adviseren wij hierin graag en verzorgen wij het benodigde besluit van de vergadering van aandeelhouders dan wel het besluit van het bestuur en het opstellen en passeren van de akte van statutenwijziging.

Natuurlijk behoren ook de aandelenoverdracht en de levering van een onderneming tot ons werkgebied, wij zorgen ervoor dat alle benodigde gegevens omtrent de waarde van de aandelen dan wel de waarde van de onderneming en overige rechten en verplichtingen voor partijen duidelijk zijn en in de akte van levering worden opgenomen, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Last but not least kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de levering van een strandpaviljoen, als het enige Zandvoortse Notariskantoor hebben wij jarenlange ervaring hierin en kunnen wij u wijzen op allerlei zaken die bij de levering van een strandpaviljoen spelen.

Reacties zijn gesloten.